Špagete

SASTAV

  • 1 pakovanje Panona  Spaghetti
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 sitno seckan crni luk
  • 1 sitno seckana šargarepa
  • 2 sitno seckana stabljike celera
  • 400 g mlevenog mesa (govedina ili mešano)
  • 1 čaša suvog crnog vina
  • 2 konzerve (800 g) iseckanog oljuštenog paradajza
  • 1 lovorov list
  • So i sveže mleveni biber
  • Prstohvat rendanog muškatnog oraščića

PRIPREMA

  1. Priprema sosa: U tiganju zagrej maslinovo ulje i proprži crni luk, šargarepu i celer dok ne omekšaju. Dodaj mleveno meso i prži dok ne porumeni. Zalej crnim vinom.
  2. Dodaj iseckani paradajz, lovorov list i rendani muškatni oraščić. Kuvaj na laganoj vatri oko 30 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne. Izvadi lovorov list i začini solju i biberom po ukusu.
  3. Kuvanje testenine: U velikom loncu sa puno posoljenom vodom skuvaj spaghetti oko 8 minuta dok ne budu al dente. Ocedi.Serviranje: Pomešaj testeninu sa sosom i pospi sveže rendanim parmezanom.

PRIJATNO!

Vreme pripreme: 60 min
Vreme kuvanja: 10 min

Količina za
5 osoba

Sa mesom i živinom

Za ovaj recept
koristili smo

Špagete
panona