SASTAV
- 1 pakovanje Panona Spaghetti
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 sitno seckan crni luk
- 1 sitno seckana šargarepa
- 2 sitno seckana stabljike celera
- 400 g mlevenog mesa (govedina ili mešano)
- 1 čaša suvog crnog vina
- 2 konzerve (800 g) iseckanog oljuštenog paradajza
- 1 lovorov list
- So i sveže mleveni biber
- Prstohvat rendanog muškatnog oraščića
PRIPREMA
- Priprema sosa: U tiganju zagrej maslinovo ulje i proprži crni luk, šargarepu i celer dok ne omekšaju. Dodaj mleveno meso i prži dok ne porumeni. Zalej crnim vinom.
- Dodaj iseckani paradajz, lovorov list i rendani muškatni oraščić. Kuvaj na laganoj vatri oko 30 minuta, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne. Izvadi lovorov list i začini solju i biberom po ukusu.
- Kuvanje testenine: U velikom loncu sa puno posoljenom vodom skuvaj spaghetti oko 8 minuta dok ne budu al dente. Ocedi.Serviranje: Pomešaj testeninu sa sosom i pospi sveže rendanim parmezanom.
PRIJATNO!
Vreme pripreme: 60 min
Vreme kuvanja: 10 min
Količina za
5 osoba
Sa mesom i živinom
Za ovaj recept
koristili smo
Špagete
panona
