SASTAV
Testenina:
- 1 pakovanje Durum Penne Rigate(ili bilo koji drugi oblik testenine)
- 2 kocke povrćnog bujona
Povrtna mešavina:
- 300 g čeri paradajza, presečenog na pola
- 1 šalot, seckan
- 1 čen belog luka, zdrobljen
- 1 kašičica povrćnog praha
- So i biber po ukusu
- 2 kašike maslinovog ulja
Sir i dekoracija:
- 1 Burrata sir
- 20 svežih listova bosiljka
- 1 veći komad parmezana (150 g), isečen na kockice
- Prstohvat mlevene ljute paprike (chili flakes)
PRIPREMA
- Priprema povrtne mešavine: U velikom tiganju zagrej maslinovo ulje. Dodaj čeri paradajz, šalot i beli luk. Posoli i pobiberi, dodaj povrćni prah. Kuvaj 10–15 minuta dok paradajz ne omekša i ne počne da se raspada.
- Priprema zelenog parmezana: Stavite kockice parmezana i listove bosiljka u seckalicu ili blender i blendajte dok ne dobijete fino narendan zeleni sir.
- Kuvanje testenine: U velikom loncu sa ključalom vodom rastopite kocke bujona. Dodajte testeninu i kuvajte prema uputstvu sa pakovanja, sačuvavši oko 1 šolju vode od testenine.
- Priprema sosa: Stavite kuvani paradajz u posudu za štapni mikser. Dodajte sačuvanu vodu od testenine, Burrata sir, maslinovo ulje, so, biber i ljutu papriku. Blendajte dok ne dobijete glatki kremasti sos.
- Kombinovanje i serviranje: Ocedite testeninu i pomešajte je sa sosom. Servirajte i obilno pospite zelenim parmezanom.
PRIJATNO!
Vreme pripreme: 15 min
Vreme kuvanja: 30 min
Količina za
4 osobe
Vegetarijanski
Za ovaj recept
koristili smo
Kosi makaroni
Durum
