SASTAV
- Dve šake Durum Fida
- 2 kašike putera
- ½ glavice crnog luka, seckan
- 1 čen belog luka, seckan
- 2 stabljike praziluka, tanko seckane
- So i biber po ukusu
- 2 kocke pilećeg bujona rastopljene u 4 šolje vrele vode
- 1 kuvana pileća prsa, iseckana
- 2 šargarepe, seckane
- 1 tikvica, seckana
- 1 kašičica suvog timijana
PRIPREMA
- Priprema povrća: U velikom loncu zagrej puter. Dodaj crni luk, beli luk, praziluk, so i biber, i prži 3–4 minuta.
- Dodavanje povrća: Dodaj tikvicu i šargarepu i krčkajte 10 minuta.
- Dodavanje bujona i testenine: Sipaj pileći bujon (vodu sa bujonom) i dodaj timijan. Pusti da proključa. Dodaj testeninu u obliku gnijezda i iseckano pileće meso i kuvaj 4 minuta dok testenina ne omekša.
- Serviranje: Poslužiti toplo u činijama za supu.
PRIJATNO!
Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 20 min
Količina za
4 osobe
Supe | Sa mesom i živinom
Za ovaj recept
koristili smo
Fida
Durum
