Durum Fida

SASTAV

  • Dve šake Durum Fida
  • 2 kašike putera
  • ½ glavice crnog luka, seckan
  • 1 čen belog luka, seckan
  • 2 stabljike praziluka, tanko seckane
  • So i biber po ukusu
  • 2 kocke pilećeg bujona rastopljene u 4 šolje vrele vode
  • 1 kuvana pileća prsa, iseckana
  • 2 šargarepe, seckane
  • 1 tikvica, seckana
  • 1 kašičica suvog timijana

PRIPREMA

  1. Priprema povrća: U velikom loncu zagrej puter. Dodaj crni luk, beli luk, praziluk, so i biber, i prži 3–4 minuta.
  2. Dodavanje povrća: Dodaj tikvicu i šargarepu i krčkajte 10 minuta.
  3. Dodavanje bujona i testenine: Sipaj pileći bujon (vodu sa bujonom) i dodaj timijan. Pusti da proključa. Dodaj testeninu u obliku gnijezda i iseckano pileće meso i kuvaj 4 minuta dok testenina ne omekša.
  4. Serviranje: Poslužiti toplo u činijama za supu.

PRIJATNO!

Vreme pripreme: 10 min
Vreme kuvanja: 20 min

Količina za
4 osobe

Supe | Sa mesom i živinom

Za ovaj recept
koristili smo

Fida
Durum