Testenina sa piletinom

SASTAV

  • Durum špageti – 400g
  • slatka pavlaka – 4 pakovanja od 2 dcl
  • belo pileće meso – 4 filea
  • crni luk – 2-3 srednja
  • trapist – 100 g
  • po želji: šampinjoni, origano, svež paradajz, masline

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Pileće belo meso iseckati na kockice i prodinstati sa seckanim crnim lukom, na malo ulja. Kad meso pobeli, dodati slatku pavlaku i ostaviti da prokuva 5-7 minuta, dodati vegetu, so i biber po ukusu. Pomešati meso i testeninu i izliti u vatrostalan sud ili tepsiju. Izrendati kačkavalj, posuti seckane šampinjone, dekorisati sa par maslina ili umesto šampinjona, poređati svež paradajz sečen na kolutove.
Zapeći u rerni na 220°C dok se kačkavalj lepo ne istopi i porumeni.

PRIJATNO!

Vreme pripreme
60 minuta

Količina za
4 osobe

Za ovaj recept
koristili smo

Špageti
Durum