Sušena testenina
Panona

„Panona“ testenina se proizvodi od merkantile pšenice mekog zrna sa zlatnih panonskih polja. Panona proizvodi imaju optimalan odnos cene i kvaliteta. Posna, hranljiva i ukusna testenina „Panona“ približiće se vašem budžetu svojom pristupačnom cenom i obogatiće vašu trpezu.

Makaron kosi (penne rigate)


Kosi makaron je sušena testenina valjkastog oblika sa dijagonalno sečenim ivicama i brazdama duž tela. Odlično se slažu sa svakim sosom, posebno sa onima koji u sebi sadrže veće komadiće povrća ili mesa. Brazde na testenini su idealne za zadržavanje i isticanje ukusa. Kosi makaron je dobar izbor i za pečenje u rerni.


Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Pšenična krupica t 400, voda.
Količina: 400 gr

Makaron glatki (tubeti lisci)


Glatki makaron je sušena glatka testenina valjkastog oblika. Odlično se slaže sa nepresovanim sosovima sa komadićima mesa. Odličan je i za sve vrste salata, pečenje u rerni, kao i prženje u tiganju. Može se čak koristiti i za supe i čorbe egzotičnijih ukusa.


Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Pšenična krupica t 400, voda.
Količina: 400 gr

SPIRALA (FUSILLI)


Spirala je sušena testenina kratkog valjkastog oblika uvijena oko svoje ose. Njeno ime na italijanskom znači „malo vreteno“. Odlična je za kremaste sosove, jer se zbog oblika lako zadržavaju na testenini. Podjednako su ukusne i kao deo salata od povrća.


Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Pšenična krupica t 400, voda.
Količina: 400 gr

ŠPAGETI (SPAGHETTI)


Špageti su dugi, tanki rezanci glatkog oblika, popularni u svim delovima sveta. Ovo je jedan od najstarijih oblika sušene testenine. Sinonim za špagete jesu paradajz-sos i ćufte, ali odlično se slažu i sa drugim sosovima. Mogu se koristiti i za razne vrste supa i musaka.


Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Pšenična krupica t 400, voda.
Količina: 400 gr

GRKLJANČIĆ (SHRIMPS)


Grkljančić je kratka sušena testenina neobičnog oblika – valjkasta, ali povijena tako da pravi polumesec, i izbrazdana po telu. Zbog svog neobičnog oblika odlično se slaže sa sirevima i kremastim sosovima. Najčešće se ukrašavaju parmezanom ili kačkavaljem, ali sjajno idu i uz
začine i povrće.


Preporučeno vreme kuvanja: 8 minuta
Sastojci: Pšenična krupica t 400, voda.
Količina: 400 gr

ORHIDEJA (FUNGHETTI)


Orhideja je sušena testenina pljosnatog oblika sa uvijenim ivicama, tako da podseća na cvet orhideje (po čemu je dobila naziv). Orhideja je idealna za razne supe i čorbe. Uz to, može se kombinovati sa raznim teškim sosovima na bazi sira, kačkavalja i mesa.


Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Pšenična krupica t 400, voda.
Količina: 400 gr

VELIKA ŠKOLJKA (CONCHIGLIE GRANDI)


Velika školjka je sušena testenina koja oblikom, naravno, podseća na školjku. Odlična je za sve vrste supa, čorbi i salata. Može se napuniti sirom, šunkom ili povrćem i prekriti začinjenim ili ljutim sosom za dozu egzotike. Dobro se kombinuje i sa morskim plodovima.


Preporučeno vreme kuvanja: 7 minuta
Sastojci: Pšenična krupica t 400, voda.
Količina: 400 gr

ČIPKASTI REZANAC (MAFALDE)


Čipkasti rezanac je pljosnata sušena testenina sa reckavim ivicama. Oblikom i teksturom podseća na testo za lazanju, samo je uža i kraća. Upravo iz tog razloga, najbolje se kombinuje sa paradajz sosom i bogatim ricotta sirom. Uz to, lagana tekstura se odlično slaže sa svim vrstama mesa.


Preporučeno vreme kuvanja: 6 minuta
Sastojci: Pšenična krupica t 400, voda.
Količina: 400 gr