
SASTAV
- Durum kosi makaron – 300g
- artičoke – 6kom
- grašak – 20g
- crni luk – 1 glavica
- belo vino – 1dl
- seckani peršun – 1 kašika
- beli luk – 1 čen
- ulje – 3 kašike
- limun – 1kom
PRIPREMA
Skuvati testeninu. Očistite artičoke tako što ćete im odseći dno i odstraniti spoljnje listove i potopiti ih u hladnu vodu s limunom. Propržiti beli i crni luk, dodati artičoke isečene na tanke režnjeve i dinstati dok ne porumene. Zatim preliti vinom, dodati grašak, so i biber i nastaviti sa dinstanjem na blagoj vatri uz povremeno mešanje. Kad vino ispari, dodati malo vode koliko je potrebno da se održi potrebna gustina sosa. Pomešati sa testeninom i posuti sitno seckanim peršunom.
PRIJATNO!

Vreme pripreme
60 minuta

Količina za
3 osobe
Za ovaj recept
koristili smo

Kosi makaroni
Durum