Pasta alla Romana

SASTAV

  • Durum kosi makaron – 300g
  • artičoke – 6kom
  • grašak – 20g
  • crni luk – 1 glavica
  • belo vino – 1dl
  • seckani peršun – 1 kašika
  • beli luk – 1 čen
  • ulje – 3 kašike
  • limun – 1kom

PRIPREMA

Skuvati testeninu. Očistite artičoke tako što ćete im odseći dno i odstraniti spoljnje listove i potopiti ih u hladnu vodu s limunom. Propržiti beli i crni luk, dodati artičoke isečene na tanke režnjeve i dinstati dok ne porumene. Zatim preliti vinom, dodati grašak, so i biber i nastaviti sa dinstanjem na blagoj vatri uz povremeno mešanje. Kad vino ispari, dodati malo vode koliko je potrebno da se održi potrebna gustina sosa. Pomešati sa testeninom i posuti sitno seckanim peršunom.

PRIJATNO!

Vreme pripreme
60 minuta

Količina za
3 osobe

Za ovaj recept
koristili smo

Kosi makaroni
Durum